; ;
Route
 


26-1 Popoyán - Silvia - Cali

Zo'n zestig kilometer van Popayán ligt Silvia, het centrum van de Guambiano indianen. De Guambiano indianen worden beschouwd als één van de meest traditionele indianenvolkeren van Colombia. Ze spreken hun eigen taal en dragen speciale kleding. Op dinsdag komen ze per 'Chiva' of per paard uit hun dorpjes naar de kleurrijke markt. Hier zijn naast groente en fruit ook allerlei handgemaakte spullen te koop, zoals poncho's, truien en sjaals.

In de middag rijden we door naar Cali, de stad van de salsa. Veel bekende Colombiaanse salsa-bands komen hier vandaan. De uitbundige Caleños (de bewoners van Cali) zoeken 's avonds de terrassen op of gaan dansen in één van de vele salsotecas. Vanavond kun je genieten van een salsashow en als je wilt, kun je tijdens een korte salsales ook zelf even de heupen losgooien. We overnachten in een gezellig hotel in een koloniale wijk van de stad.

Voor kaart-adepten: Google heeft de ondersteuning van KMZ bestanden in Maps stopgezet. Als je klikt op de kaart zie je geen detailkaart. Alternatief: ga naar deze website, vul daar de URL http://www.good-heavens.nl/nl/WaarIsFrank/Kmz/3a2eb25d174d4f69b9e9b0c4dbdcd0cc?since=2016-01-16&until=2016-02-13&from=2016-01-26&to=2016-01-26 in en klik op View on the map.