; ;
Colombia/Panama 2016

De ultieme Zuid-Amerika ervaring?

In Colombia waren mij zon, zee, strand, bergen, woestijn, koloniale steden, ongerepte natuur, vriendelijke bevolking, regenwoud en moderne Zuid-Amerikaanse steden beloofd. Zelf heb ik er nog een stad en een kanaal aan toegevoegd. Volgens de aanprijzingen was het de ultieme Zuid-Amerika ervaring. Klopt dat? Lees erover in mijn dagboek.

Voor kaart-adepten: Google heeft de ondersteuning van KMZ bestanden in Maps stopgezet. Als je klikt op de kaart zie je geen detailkaart. Alternatief: ga naar deze website, vul daar de URL http://www.good-heavens.nl/nl/WaarIsFrank/Kmz/3a2eb25d174d4f69b9e9b0c4dbdcd0cc?since=2016-01-17&until=2016-02-12 in en klik op View on the map.

Laatste aantekening in het reisdagboek:

Einde

Het is voorbij. De laatste grote schepen van de dag zijn het kanaal uitgevaren, de zon is al bijna onder. Het wordt stil op El Causeway: de fietsende toeristen en flanerende inwoners zijn de stad ingetrokken, het is nog te vroeg voor dineren bij de restaurants aan de havens. De palmen bewegen nauwelijks in de bries die onlosmakelijk bij deze stad hoort. Het is tijd om het vliegtuig naar huis te nemen.

Eerder verschenen al: