; ;
Zuid Korea 2019

Korea, de eerste helft

Volgens de folders toont deze rondreis het moderne leven in de metropool Seoul, terwijl eeuwenoude tradities en bijzondere natuurparken een andere kant laten zien van dit bijzondere land. Helaas is de rondreis eerder tot een einde gekomen, dus ik moet nog een keer terug. Het noorden doen we ook een andere keer.

Onderweg heb ik een dagboek bijgehouden. Ik heb ook een selectie uit mijn foto's gemaakt. De geplande route is ook in detail te bekijken via het KML bestand (wat kan ik daarmee?)

Laatste aantekening in het reisdagboek:

Einde deel 1

De reisverzekering heeft een directe vlucht naar Nederland geregeld, er is verder geen tijd meer om de toerist uit te hangen. Ik had de reis Korea, de eerste helft genoemd omdat ik ooit nog wel eens terug zou willen komen om Noord-Korea te bezoeken als dat meer toegankelijk (en minder show) wordt. Maar ook in Zuid Korea had ik nog een paar zaken op mijn lijst staan: de vulkanische lavatunnels van Jeju, overnachten in een tempel, en natuurlijk een bezoek aan de Joint Security Area. Dat zijn alvast drie goede redenen om nog eens naar dit land te komen als ik toch in de buurt ben.

Eerder verschenen al: