; ;
USA 2024

Frank went South

In 2017 was er de Great Eclipse in de USA, en heb ik langs de westkust van Noord-Amerika gereisd. In 2024 is er alweer een Great Eclipse, en heb ik door de zuidelijke staten van de USA.

In het Dagboek staat een verslag van de reis. De route laat zien waar ik geweest ben.

Laatste aantekening in het reisdagboek:

Tot ziens?!

Aan het einde van de laatste dag klaart het op en schijnt de zon recht in mijn gezicht als ik de auto terugbreng naar de eigenaar. Een passend afscheid. De vakantie is ten einde, alleen twee vluchten en een wachttijd van enkele uren op Heathrow scheiden mij nog van Nederland (hoop ik).

De afgelopen vijf weken zijn omgevlogen. Ik heb ongeveer de route kunnen doen die ik voor ogen had. In de comfortabele auto was het rijden van de 4500 mijl (7250 km) geen enkel probleem; ik heb bovendien minstens het dubbele aantal mijl gereden dan iedereen die de auto voor mij huurde. In vrijwel alle plaatsen op de route heb ik de dingen kunnen doen die ik van tevoren uitgekozen had. Af en toe was de tijd misschien wat kort, maar dan waren het de "is ook nog interessante" zaken die afvielen. En natuurlijk de eclips goed kunnen zien, al was het (net als bij de vorige eclipsreis in de VS) niet op de vooraf geplande plaats.

Een geslaagde vakantie dus. En met de vorige eclipsreis erbij heb ik nu 16 staten bezocht. Zal ik de anderen ook nog bezoeken? Aan de oostkust vast wel, ik moet nog een keer naar de grote steden aldaar. Maar op 12 augustus 2045 is er weer een lange (6 minuten!) eclips te zien waarvan de totaliteitszone door staten gaat die ik nog niet bezocht heb.

Dag VS, het was een genoegen, en tot de volgende keer!

Eerder verschenen al: