; ;
USA 2017

Terug in de oude wereld

Ik reisde door het westen van de USA, met aan het begin en einde een klein toefje Canada. Natuurlijk speelde de zonsverduistering een belangrijke rol, maar is is nog zoveel meer. Je kunt in het dagboek lezen hoe de reis verlopen is.

Voor kaart-adepten: Google heeft de ondersteuning van KMZ bestanden in Maps stopgezet. Als je klikt op de kaart zie je geen detailkaart. Alternatief: ga naar deze website, vul daar de URL http://www.good-heavens.nl/nl/WaarIsFrank/Kmz/a4aa932011364282b93de717ccbe3c9b?since=2017-08-16&until=2017-09-16 in en klik op View on the map.

Laatste aantekening in het reisdagboek:

Vorig en volgend?

Mijn hotel staat in een overgangsgebied. In het oosten ligt het centrum, en naar mate je dichter bij het centrum komt worden de restaurants en winkels steeds meer westers en luxer. Vlak bij het hotel zijn uitstekende eetgelegenheden die Canadese/Amerikaanse menu's hebben, richting centrum bepalen de grote ketens en dure merken steeds meer het straatbeeld. Naar het westen toe wordt de sfeer steeds multicultureler. Japanse en Koreaanse restaurants en winkels voern de boventoon, maar ook (Zuid-)Europa en omstreken is goed vertegenwoordigd.
De ruime sortering aan Japanse restaurants bood de gelegenheid om een paar favoriete gerechten uit mijn vorige vakantie opnieuw te proeven, zoals okonomiyaki en ramen. Het wordt hier anders klaargemaakt, maar de keuken en bediening spreekt nog steeds dezelfde taal.
In de buurt zat ook een goed Koreans restaurant. Dat het goed isb lijkt uit de rij voor de deur van mensen die op een plaats in het restaurant wachten. En afgaand op hun uiterlijk en de onverstaanbaarheid van hun onderlinge conversaties hebben zij verstand van de Koreaans keuken. Koreaans eten, een primeur voor mij, het smaakte uitstekend. Misschien een idee voor een volgende vakantie?

Eerder verschenen al: