; ;
Sri Lanka 2010

Juweel van de Indische Oceaan

De beschrijvingen van de reisbureaus buitelen over elkaar heen met superlatieven voor dit eiland, dat bij mijn geboorte nog Ceylon heette. Exotische cultuur, mysterieuze grotten vol oude Boeddhabeelden, ruïnes van eeuwenoude tempels, sporen van oude landgenoten, per trein door theeplantages. Maar ook onbeschrijflijk mooie natuur, natuurgebieden vol vogels, wilde olifanten, apen en beren. En tenslotte parelwitte stranden, en het onwaarschijnlijk heldere, met kleurrijke vissen gevulde water. Oftewel het paradijs op aarde.

Inmiddels ben ik weer terug in Nederland. In het dagboek kun je lezen of ik dat paradijs ook echt gevonden heb. Een selectie van mijn foto's is per thema bijeengebracht.

Laatste aantekening in het reisdagboek:

Alweer vertraging, alweer regen

Gisteren voor het slapen gaan nog even de website van Schiphol bezocht. Zou het vliegtuig op tijd uit Nederland vertrokken zijn? Nee dus, een uur te laat. Vorige keer werd zo'n vertraging nog onderweg ingehaald, maar vandaag zat dat er niet in. En dus hoopten we met niet meer dan een uur vertraging te vertrekken uit Colombo. Blijkbaar is de luchthaven erop voorbereid, want bij de gates staan verschillende computers met gratis internet. Dat is nog eens service...

Uiteindelijk stegen we een uur en een kwartier later op dan de bedoeling was. Terwijl we op Irak af koersten, bleek dat het toestel niet tijdig toestemming had om over dat land te vliegen, wat een rare kronkel in de route van de vlucht opleverde en een extra vertraging. Al met al kwamen we een half uur later op Schiphol aan dan gepland.

De trein naar België had ook vertraging, maar dat pakte deze keer goed uit: ik kon hem nog net halen, en had ook een aansluitende trein naar huis. Wat een geluk...

...maar dat duurde niet lang. Zodra ik uit de trein stapte kwam er een lading water naar beneden. Het leek Sri Lanka wel. Gelukkig had ik mijn mooie paraplu meegenomen en die kon meteen aan zijn Nederlandse carrière beginnen!

Eerder verschenen al: