; ;
Dagboek

Uitzicht

Het uitzicht vanaf de heuvel vlak bij het centrum van Hakodate is zo mooi, dat er speciaal een observatieplatform is gebouwd waar je met een kabelbaan naar toe kunt gaan.
Het uitzicht vanaf de heuvel vlak bij het centrum van Nagasaki is zo mooi, dat er speciaal een observatieplatform is gebouwd waar je met een kabelbaan naar toe kunt gaan.

Welke is het mooiste?

De Japanners weten het wel. Het uitzicht op Nagasaki beschouwen ze als een van de mooiste van het land en staat in de nationale top drie. Maar dat op Hakodate behoort volgens hen tot de top drie van de wereld (met Napels en Hong Kong). En dat is te merken. In Nagasaki was het druk, in Hakodate afgeladen. Gondels die drie busladingen toeristen tegelijk kunnen vervoeren gaan op het druktste moment elke 5 minuten, maar nog moet je 15 tot 20 minuten wachten voor je mee kunt. overdag ben ik niet zo veel toeristen tegen gekomen op mijn tocht langs alle attracties; het was eigenlijk bijzonder rustig in vergelijking met de grote steden of toeristentrekkers. Maar 's avonds staan ze allemaal op het observatieplatform, met de nodige Hokadaters.

Ik kan ze geen ongelijk geven.