; ;
Dagboek

Fiesta!

Er is een officieel carnavalsprogramma voor overdag. Maar het feest houdt niet op als een parade na vijf uur is afgelopen. Op straat wordt gewoon doorgefeest. In sommige wijken hebben mensen een blèrmachine buiten gezet en schalt de muziek door de straat. Een deel van het uitgaansleven speelt zich buiten af: iedereen komt naar dezelfde plaats en neemt eigen drank mee. Dan heb je meer aan een mobiele blèrinstallatie die je in de achterbak van je auto meeneemt.
De reguliere bars zijn ook goed gevuld, maar het zijn de clubs die de aandacht trekken. Zij hebben live optredens van de artiesten die eerder die dag in de parade meereden en daar het publiek op de banken liet staan met hun muziek. Vaak artiesten die wereldberoemd zijn in heel Colombia en waarvan iedereen de hits kan meezingen. De optredens beginnen laat op de avond en gaan door tot de clubs om 4 uur sluiten.
Als een paar live optredens niet genoeg is, kun je ook het Festival de Orchestras bezoeken in het lokale voetbalstadion, dat in de middag begint en een dag later eindigt. In de verschillende genres die je tijdens het carnaval hoort, zoals vallenato en merengue, treden verschillende artiesten op die een paar nummers spelen of zelfs een mini-show geven. Het geheel wordt voor prijsuitreikingen onderbroken (formeel is het een wedstrijd). Voordeel is dat je de koning van het carnaval ook nog eens ziet (de koningin zien we bij elke gelegenheid).

Het is een vermoeiende bezigheid, carnaval.