; ;
Dagboek

Internet

Net voordat we de volgende halteplaats binnenrijden worden we verwelkomd met de oproep waar ik het helemaal eens kan zijn:
De meeste slaapplaatsen op deze reis hebben dit ook begrepen: ze bieden gratis WiFi. Maar als je in een stad loopt en je wilt weten wanneer de bus gaat, of als je een Website wilt bijwerken vanaf een camping in de woestijn, dan zul je iets anders moeten verzinnen.

Sinds de laatste dag in Bogotá ben ik daarom de gelukkige eigenaar van een Colombiaans telefoonnummer. En van een mobiel internetpakket om de rest van de vakantie door te komen. Dat laatste Was eenvoudig, het eerste een bezoeking. Voordat een simkaart bruikbaar is moet je een aanmeld- en identificatieproces door (door steeds #-codes en nummers op de telefoon in te typen). Een aardige meneer Sanchez van een servicepunt van de telefoonmaatschappij zou mij wel even helpen, maar de hele procedure voor buitenlanders bleek hem toch te machtig. Nadat de frustratie behoorlijk opgelopen was koos hij voor een pragmatische aanpak: als ik bel heet ik hier ok Sanchez. Maar het werkt uitstekend! Zolang we in een gebied verblijven waar dekking is tenminste...